Ga verder naar inhoud

Ontdek onze Ecolatten, en hoe ze te plaatsen.

Wil je de volle aandacht laten uitgaan naar de prachtige beplanting, borders, of gazon in je tuin? Overweeg dan zeker om een Ecolat tuinafboording te installeren. Deze borderrand staat voor duurzaamheid en geeft je tuin een verzorgde uitstraling. Ontdek hoe eenvoudig het is om een Ecolat tuinafboording te plaatsen met ons handige stappenplan.

Ecolat heeft een breed gamma aan mogelijkheden. Het is verkrijgbaar als lange rechte latten voor rechtlijnige en strakke borders, maar ook buigzaam op rol voor bochten en glooiingen. De Ecopic paaltjes zorgen voor een stevige verankering.

Elk van deze Ecolat-producten is gemaakt uit 100% gerecycleerde restplastics, die je opnieuw kan recycleren. Zo geven we jouw plastics opnieuw een duurzame plek in de wereld en maken we samen de cirkel weer rond.


Benodigdheden:

Stappenplan: Het plaatsen van een Ecolat

Stap 1: Het plaatsen van de tuinafbooring

Het installeren van de Ecolat tuinafboording is buitengewoon eenvoudig. Begin met het bepalen van de locatie voor de afboording en rol de Ecolat uit in de buurt van deze locatie.

Stap 2: Het maken van de grondgleuf

Graaf vervolgens een gleuf op de gewenste locatie met behulp van een spade. Zorg ervoor dat de gleuf iets minder diep is dan de hoogte van de afboording, zodat planten, grind of - in het geval van een vijver - het water netjes achter de afboording blijven. Bij bestrating is het raadzaam om deze op dezelfde hoogte als de straat aan te leggen, voor een naadloze afwerking.

Stap 3: Aftekenen van de gewenste lengte
Nu is het belangrijk om de Ecowall af te snijden op de juiste juiste afmetingen. Hiervoor maak je best ter plekke aantekeningen op de ecowall volgens de specifieke situatie van jouw tuin. 

Stap 4: Afzagen van de Ecowall
Zaag de Ecowall op de locaties van de markeringen, bij voorkeur met een handzaag.

Stap 5: Inbrengen van Ecowall in de grondgleuf

Plaats de Ecowall in de grondgleuf die je hebt gemaakt in stap 2. Zorg dat de wall diep genoeg in de grond verankert zit. 

Stap 6: Aanbrengen van de verticale ondersteuning

Breng de verticale ondersteuning aan door de pinnen in de grond te slaan met bij voorkeur een rubberen hamer.


Zorg dat de pinnen diep in de grond zitten maar dat deze nog steeds verankerd kunnen wordenmet de ecowall.

Stap 7: Vastschroeven van de boord tegen de ondersteuning.

Bevestig de Ecowall met de verticale ondersteuning zodat deze aan elkaar gemonteerd zijn. Zo geniet je van een sterke stabiliteit.